Mobilya düzenlemesinin bazı temel kurallarından 10 basit ipucu

Boş bir sayfa veya tuval gibi, boş bir oda bir fırsat veya bir meydan okuma olabilir. Doldurmanın pek çok yolu var, nereden başlayacağınıza karar veremiyor olabilirsiniz. Mobilya düzenlemesinin bazı temel kurallarından 10 basit ipucunu bu yazımızda paylaşmak istedik.  

 

1. Odalarınızın Kullanımı

 

Odalarınızı nasıl ve kaç kişinin kullanacağını düşünün. Bu, ihtiyacınız olan mobilya türünü ve gereken oturma miktarınızı belirleyecektir.

 

 

2. Odak Noktasına Karar verin

 

Odanın odak noktasını (şömine, manzara, televizyon) belirleyin ve mobilyaları buna göre yönlendirin. Odada televizyon izlemeyi planlıyorsanız, set ve oturma yeri arasındaki ideal mesafe ekranın boyutunun üç katıdır (çapraz olarak ölçülür). Bu nedenle, 40 inçlik bir tv setiniz varsa, sandalye ya da  koltuğunuz minimum 305 cm. uzakta olmalıdır.

 

3. Öncelikli Parçalarla Başlayın

 

Önce oturma odasındaki kanepe veya yatak odasındaki yatak gibi en büyük mobilya parçalarını yerleştirin. Çoğu durumda bu parçalar odanın odak noktasına bakmalıdır. Odanız özellikle küçük olmadığı sürece, tüm mobilyaları duvarlara doğru itmekten kaçının.

 

4. Simetriyi Düşünün

 

Simetrik düzenlemeler resmi odalar için en iyi sonucu verir. Asimetrik düzenlemeler bir odada daha rahat hissetmenizi sağlar.

 

5. Trafik Akışı Yaratma

 

Odadaki trafik akışını düşünün. Genellikle kapılar arasındaki yol. Bundan kaçınabiliyorsanız, bu yolu büyük mobilyalarla engellemeyin. Büyük trafik rotaları için 72 cm. ila 122 cm. genişliğe ve küçük yollar için minimum 61 genişliğe izin verin.

 

Trafiği oturma grubu çevresine yönlendirmeyin. Trafik odanın ortasından kesilirse, büyük bir alan yerine iki küçük oturma alanı oluşturmayı düşünün.

 

6. Çeşitliliği Hedefleyin

 

Odadaki mobilya parçalarının boyutunu değiştirin, böylece alanı tararken gözleriniz yukarı ve aşağı hareket eder. Odanın karşısına benzer yükseklikte başka bir parça yerleştirerek büyük veya uzun bir öğeyi dengeleyin (veya ölçeği çoğaltmak için hayal gücünüzü kullanın). İki uzun parçayı yan yana koymaktan kaçının.

 

 

8. Kullanım Kolaylığı İçin Tasarım

 

Benzer ölçeğe sahip parçaları birleştirdiğinizden ve her okuma koltuğunda eşlik eden bir lambanın bulunduğundan emin olarak, her koltuğun kolayca ulaşabileceği bir masa yerleştirin. Sehpalar , yeterli bacak mesafesi sağlamak için bir kanepeden 36 cm - 46 cm. uzaklıkta olmalıdır.

 

 

9. Dolaşıma İzin Verin

 

Bir yemek odasında, masanın her kenarı ile en yakın duvar veya mobilya parçası arasında en az 122 cm. olduğundan emin olun. Trafik, masanın bir yanındaki sandalyelerin arkasından geçmezse, 92 cm. yeterli olmalıdır.

 

Yatak odalarında, yatağın kenarı ile duvar arasında en az 61 cm. , yatak ile kapı arasında en az 92 cm. olmasına izin verin.

 

10. Planlamanızı Yapın Arkanıza Yaslanın

 

Bir mola verin. Herhangi bir mobilyayı taşımadan önce, tasarımınızı kağıt üzerinde test edin . Odanın boyutlarını ölçün, pencerelerin, kapıların, ısıtma - soğutma sistemlerinin ve elektrik prizlerinin, aydınlatma anahtarlarının yerini not edin , ardından mobilyaları temsil etmek için kağıda bir kat planı çizin.

6 Mart, 2020

Son Yazılarımız

post

Her Zevke Uygun Masa Modelleri

24.02.2021
post

Ergonomik Sandalyeler

24.02.2021
post

Toptan Köşe Takımı ve Çay Seti

24.02.2021
post

Güvenli İhracat

23.02.2021
post

Toplu Mobilya Satın Almak

13.02.2021
post

Ticari Mobilya Firmaları

13.02.2021
post

Toptan Bahçe Mobilyaları Satışı

2.02.2021
post

İş Mobilyaları

2.02.2021
Bizimle İletişime Geçin

İletişime geçmekten kaçınmayın. 1-2 iş günü içinde size geri döneceğiz. Veya şimdi bizi arayın.

  • Adres : Mithatpaşa Mahallesi 536. Sokak No: 40 Menderes / İZMİR
  • Telefon : +90 (232) 782 2603
  • Email : info@manolyasehpa.com