Ergonomik Sandalyeler

Geçtiğimiz yıl boyunca neredeyse sürekli evde çalışmak zorunda kaldık. Bunun dışında birçoğumuz masa başı işler yapmakta. Ekran başında geçen saatler için gerek bizler gerekse çocuklarımız için çok uzun süreleri bulabiliyor. Oturuş pozisyonumuzu etkileyen en önemli faktörlerden biri kullandığımız sandalyeler. Birçok kaliteli mobilyalara imza atan firmamız sizler için doğru oturuş pozisyonlarına ve uzman görüşlerine uygun nitelikteki ergonomik sandalye üretimi yapmaktadır.

Vücudumuzun duruşunu ve sağlığını korumak için uygun ergonomik sandalyeler seçmeliyiz. Çocuklar içinse uygun ergonomik sandalye seçimi fiziksel gelişimleri ve vücut postürü açısından ayrı önem taşımaktadır. Doktorlarında önemini fazlasıyla belirttiği vücut duruşumuzu sağlığımızı fiziksel ve mental olarak etkilemektedir. Son zamanlarda sandalye üzerinde geçirdiğimiz vakte bakılarak ergonomik sandalye kullanımı önemli hale gelmiştir.

Farklı renkleri ve modelleri olan ergonomik sandalyeler mevcuttur. Kişisel özelliklere ve çalışma biçimine göre seçilebilen ergonomik sandalyelerin genel özellikleri vardır.

Ergonomik Sandalye Özellikleri

Sandalyelerin ergonomik sayılabilmesi için bazı niteliklere kesin sahip olmalıdır. Aşağıda bu nitelikler sıralanmıştır. Bunun yanı sıra farklı özelliklere sahip olabilirler.

  • Koltuk Yüksekliği Ayarlanabilir: Koltuk yüksekliği manuel ya da otomatik şekilde ayarlanabilir olmalıdır. Dizler kalça hizasından biraz aşağıda olmalıdır.
  • Koltuk Sürgü Ayarı: Koltuk derinlik ayarı, dizinizle koltuk yüzeyi arasındaki eğimi ayarlayarak bacaklarınıza destek sağlar ve kan akışını düzenlemenize yardımcı olur.
  • Koltuğun Sırt Kısmının Yükseklik Ayarı: Koltuğunuzun sırt kısmı belinizi dik şekilde tutup tam destek verecek şekilde ayarlanmalıdır.
  •  Dönebilme Özelliği: Oturur pozisyonda sağa sola dönebilme, hareketlilik özelliği.
  • Koltuğun Sırt Açısının Ayarlanabilir olması: Gün boyu sabitlikten kaçınılması gerekir, koltuk sırtının rahat şekilde arkaya ya da daha öne ayarlanabilir olması.
  • Geri Eğme Gerilim Ayarı: Sağa ya da sola dönüşlerde geri dönüşteki basınç ayarını yapmanızı sağlar.
  • Sandalye Kollarının Ayarlanabilirliği: Sandalyenin kollarını yüksekliği ve genişliği kolunuzun fazla aşağıda ya da yukarıda olmaması gibi rahat ettirecek pozisyonda ayarlanabilirlik sağlar.
  • Dayanıklı Sandalye Tekerlekleri: Tüm sandalyeyi ve sizi taşıyan tekerleklerin tüm yüke uzun vadede dayanıklı olması gerekir. Kalitesiz tekerlekler daha sık kırılabilir.
  • Kararlı Tekerlek Tabanı: Sandalyenin ağırlığına göre ve üstüne eklenecek yüke göre en uygun sayıda tabanda tekerlek bulunmalıdır, ideal olarak 5 tekerlek olabilir.
  • Bel Desteği Sağlanmalı: Bel desteği sağlayan, oturuş pozisyonlarına göre konumu ayarlanabilen sandalye arkalığı olmalıdır. Bel desteğinin sertliği ayarlanabilir.
  • Koltuk Başlığı Ayarı: Boynunuzu rahatlıkla yaslayabileceğiniz yüksekliği ayarlanabilir koltuk başlıkları seçilmelidir.

Bu özelliklerinin yanında kullanım kolaylığı sağlaması açısından kullanacağınız ergonomik sandalyeler vücut kan akışınızı bozmamalı, hareket kısıtlamasına yol açmamalı ve gün içinde sıklıkla hareket edip kaslarınızı gevşetme imkânı vermeli, sağlam ve dayanıklı olmalıdır. Ayrıca Kullanacağınız masaya göre de sandalyenizi ayarlayabilmelisiniz. Ergonomik Sandalyelerin dönebilme özelliği sayesinde anlık olarak sağa sola bacaklarınızı hareket ettirebilirsiniz. Koltuğun kumaşı ve kullanılan malzemeler çeşitlilik gösterebilir.

Duruşunuzu ve vücut akışınızı destekleyen ergonomik sandalyeler sayesinde daha uzun süreli ve konforlu çalışabilirsiniz. En kaliteli malzemelerle ve insan vücuduna optimum seviyede uygun, güvenilir şekilde üretilen ergonomik sandalyelerimizi sizlere sunuyoruz. Üstelik farklı renk ve model seçenekleriyle. Hem sağlığınızı koruyacak hem de şık olan ergonomik sandalyelerimizi uzun süre kullanabilirsiniz.

Farklı modellere ve kullanımlara sahip sandalyelerimiz için online katalog incelemesi yapabilirsiniz. Ayrıca güvenilirliğiyle ve kalitesiyle öncü olan firmamıza web sitemiz üzerinden ulaşarak ekibimizle 7/24 iletişim kurabilirsiniz.  Kaliteden ödün vermeyen firmamız için müşterilerimizin memnuniyeti ve sağlıkları bizim önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Uygun fiyatlı kaliteli ürünleri sayfamızda bulabilirsiniz.

 

24 Şubat, 2021

Son Yazılarımız

post

Her Zevke Uygun Masa Modelleri

24.02.2021
post

Ergonomik Sandalyeler

24.02.2021
post

Toptan Köşe Takımı ve Çay Seti

24.02.2021
post

Güvenli İhracat

23.02.2021
post

Toplu Mobilya Satın Almak

13.02.2021
post

Ticari Mobilya Firmaları

13.02.2021
post

Toptan Bahçe Mobilyaları Satışı

2.02.2021
post

İş Mobilyaları

2.02.2021
Bizimle İletişime Geçin

İletişime geçmekten kaçınmayın. 1-2 iş günü içinde size geri döneceğiz. Veya şimdi bizi arayın.

  • Adres : Mithatpaşa Mahallesi 536. Sokak No: 40 Menderes / İZMİR
  • Telefon : +90 (232) 782 2603
  • Email : info@manolyasehpa.com